Story

Meet Cocotine

Stepping into Cocotine is a surprise in the best way possible … Not just another coffee bar. It feels like more than sharing a coffee, offering an experience and a long awaited local gem in the rising port district just northeast of Ghent. 

Cocotine’s Story

It all started as PR Specialist & trendsetter, with a passion project to merge her love of speciality coffee, design, refined food dishes and harmony into one. 

Kitchen Stories 

The menu offers a colourful ambience for your great moods and happy feelings. The flair of fantastic tastes and the passion for fine food shines throughout. Enjoy flavourful house blend coffee, organic luxurious drinks, beautiful tartine spreads & exceptional brunch recipes! 

Feel Special 

Meet passionate dishes, lovely interior, enjoy sparkling drinks and share beautiful moments. Savor a cup of coffee and enjoy it in this elegant pastel-toned Scandinavian interior!

Taste, Follow & Share the Love

Taste them in, read my recipes & make them at home for your loved ones, because let all that we do be done with love …

Awards & Features in the world press

Winner Best Brunch Recipe “Luxurious soy pancakes” 2018!” Find Recipe & Story @cityzine.be magazine 
“Winner Best Food Concept “Beautiness Tartine” 2019!” Find Recipe & Story @cityzine.be magazine
“Winner Best Food Concept “Goddes Tartine” 2020!” Find Recipe & Story @cityzine.be magazine
“Most beautiful & wonderful breakfast bowls!” Hotspot Ghent list @elle.belgium magazine

https://www.flair.be/nl/lifestyle/hotspots-koffiebars-in-gent/
Cocotine ligt een eindje buiten het centrum, maar het is zeker en vast de ommetoer waard! Je komt er terecht in een interieur dat prachtig zal staan op je Instagramfeed en alles wat in je glas of beker verschijnt, is even kleurrijk en vrolijk!

https://www.june.be/food/koffie/7-koffiehuizen-in-gent/
Cocotine lijkt wel het zusje van Mooy in Antwerpen. Het pastelkleurige interieur met de weelderige bloemen trekken zo je aandacht! De koffiekunstwerkjes zijn erg instagrammable bij Cocotine, maar ze zijn ook echt lekker! Het is misschien niet in het centrum van de stad, maar dat is volgens zaakvoerster Ebru geen must. Wat leuk is aan deze zaak is dat je er ook aan co-working kan doen, een hip concept voor een minder hippe buurt!

https://www.fisforsofia.be/2018/04/19/hotspot-cocotine-in-gent/
Een pareltje in Gent! Fantastische, mooie & lieve madam die dit uitbaat. Ze straalt, en is een mega gepassioneerde barista!

https://www.vtwonen.be › hotspotHeerlijke koffie bij Pinterestwaardige koffiebar Cocotine in Gent | vtwonen

https://www.vtwonen.be/inspiratie/hotspot/koffie-cocotine-gent/HEERLIJKE KOFFIE BIJ PINTERESTWAARDIGE KOFFIEBAR COCOTINE IN GENT

https://www.elle.be/nl/243094-brunch-gent.html
Voor de allermooiste – en overheerlijke – ontbijtbowls moet je bij koffiebar Cocotine zijn. In deze vrolijke bubbel van pasteltinten voel je je onmiddellijk als een prinsesje. En ja, het ontbijt is net zo lekker als het eruit ziet.

https://marieclaire.be/nl/dit-zijn-de-heerlijkste-adresjes-om-te-brunchen-in-gent/
Cocotine is zoveel meer dan een koffiebar. Je kan er heerlijk lunchen en brunchen op een gezellige locatie. Kies er voor de sojapannenkoeken, de verse croissants of een van de vele fruit bowls. Onze favoriet? De beauty bowls die er niet alleen prachtig uitzien, maar ook zo lekker smaken!

https://www.flair.be/nl/lifestyle/hotspots-ontbijtplekjes-in-gent/

https://www.bartsboekje.com/3-x-de-leukste-ontbijttentjes-in-gent/
Bijna te mooi om op te eten, dat zijn de pancakes en beautybowls van Cocotine. Al zou het zonde zijn om ze te laten staan, want het is er ook nog eens superlekker. De koffiebar ligt net buiten het centrum, maar één blik op Cocotine’s Instagram-account zegt genoeg om er een stukje voor om te rijden. Je kan er bovendien co-worken en lekker even rondneuzen in het winkeltje. Blijf dan maar meteen hangen voor de lunch want ook de tartines zijn de moeite waard. Rumor has it dat ze met de beautiness zelfs in de prijzen vielen! Een aanrader voor de liefhebbers Instagrammable food dat minstens even lekker is als het eruitziet.

https://www.vtwonen.nl/inspiratie/hotspot/citytrip-gent-bestbewaardegeheim/
Ontbijten als een koning
Bijna te mooi om op te eten, dat zijn de pannenkoeken en ‘beauty bowls’ van Cocotine. Al zijn ze ook echt lekker, dus op gaan ze. De koffiebar ligt net buiten het centrum, maar één blik op Cocotines Instagram zegt genoeg om er een stukje voor om te rijden.

https://www.bartsboekje.com/3-x-de-leukste-ontbijttentjes-in-gent/

https:/www.vtwonen.be/inspiratie/hotspot/citytrip-gent-het-best-bewaarde-geheim-van-belgie/

https://www.google.be/amp/s/ghentcoffeebreak.wordpress.com/2018/12/01/cocotine-coffee/amp/
We kozen er voor de “Luxurious Pancakes”, winnaar van de “Best Brunch Recipe 2018”. Volg ons gerust in die keuze, want het is een absoluut toppertje. Niet enkel ziet het er oogstrelend uit, het smaakt ook nog eens heerlijk.

@decathlon.gent ‘Rise & Shine met deze ontbijtkom van Cocotine. Gezond, kleurrijk én bovenal lekker! Cocotine is een speciality coffeeshop en brunchbar in Gent en werd reeds verschillende keren bekroond. Noteer deze alvast op je lijst voor een heerlijke brunch of geniet binnenkort opnieuw van een koffie in hun coworkingspace. Veel leuker dan van thuis uit werken!

Gael magazine
“Des crêpes er des bowls presque trop beaux pour être mangés. Idéal pour enricher son insta!”

Franchise and start your own Cocotine store?

Your finest coffee bar with a twist of a boutique food concept & workspace.

Do you like to start your own Cocotine store? Always be the trendsetter and believe you can speak things into existence!

For more information:

☕️ Contact your Cocotine family!
📞 Phone: +32 (0) 486 222 540
🔔 E-mail: info@cocotinecoffee.be
🌱 Have a look on the website: https://www.cocotinecoffee.be/

Cocotine is a succesfull speciality coffeebar with a trendy luxurious concept, where food and drinks are presented in a luxurious way, full of experience and a unique lifestyle.

We like to invite your for a first introduction!

Why make a startup when you can buy a business! Start your franchise store this year with Cocotine, just contact us and we will do the rest.

Your trendsetter is always by your side!

  • Get Free Service Support
  • Free Join the Franchise
  • Free Consultation
  • Free Social Media support
  • Free Press Attention
  • Free Brand Graphics
  • Free Staff Training
  • Free Coaching And Skills

Hope to hear from you very soon!

Greets,
Cocotine

Scroll naar top